Ο γυμνισμός καταρρίπτει τους μύθους για το “τέλειο” σώμα!

Ο διατροφολόγος Αναστάσης Παρασίδης εξηγεί πώς έγινε λάτρης του γυμνισμού, ο οποίος μπορεί να αλλάξει την ποιότητα ζωής σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι. Ο Αναστάσης Παρασίδης δεν είναι απλά ένας διατροφολόγος. Με μετεκπαίδευση στη Διατροφή και την Ψυχολογία, εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, ενασχόληση για χρόνια με τη βοτανολογία, τις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γαστροσοφία ή διατροφική φιλοσοφία: Πόσο νόημα κρύβει η κάθε σου μπουκιά;

H «γαστροσοφία» είναι η φιλοσοφική έννοια της γεύσης και της τροφής. Mια θεωρία που προτείνει τη μετάδοση της απόλαυσης, σύμφωνα με τον Γάλλο φιλόσοφο, Charles Fourier. Ο Roland Barthes αναφέρει χαρακτηριστικά πως «H τροφή: δεν είναι απλά βρώσιμα προϊόντα με θρεπτική αξία, αλλά αποτελεί ένα σύστημα επικοινωνίας, εικόνων, δράσεων, τεχνικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Η σιωπή που θεραπεύει” – Webinar

Σε έναν κόσμο γεμάτο θόρυβο και βιασύνη, η σιωπή μοιάζει σπάνια – και συχνά άβολη. Κι όμως, μπορεί να γίνει χώρος ξεκούρασης, σύνδεσης και βαθιάς παρουσίας. Σε αυτή την ομιλία θα ανακαλύψουμε: γιατί η σιωπή είναι πολύτιμη σήμερα, τι λέει η επιστήμη για την επίδρασή της στον εγκέφαλο και το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Κινητοποίηση και στιγματιστικές τεχνικές- μια λεπτή γραμμή με μεγάλο αντίκτυπο!” – Webinar για επαγγελματίες

Η διάλεξη αυτή θα παρουσιάσει τη σημασία της χρήσης μη στιγματιστικής επικοινωνίας (λεκτική και μη) από επιστήμονες υγείας και φροντιστές (γονείς, κηδεμόνες κ.α.) σύμφωνα με της σύγχρονες συστάσεις διαχείρισης του βάρους. Θα επεξεργαστούμε παραδείγματα όπου η παροχή ενημέρωσης σε θέματα υγείας ή η εξεύρεση εναλλακτικών μεθόδων κινητοποίησης έχουν περάσει από

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μια εμπειρία ενσυνειδητότητας που θα θυμόμαστε για καιρό

Το πρώτο μας “Mindful Dinner” έγινε και ήταν κάτι περισσότερο από ένα γαστρονομικό δείπνο: ήταν στιγμές σύνδεσης, νοήματος και απόλαυσης. Ήταν μια υπενθύμιση της βαθιάς σύνδεσης που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς, την τροφή και τους ανθρώπους γύρω μας. Σε έναν κόσμο που κινείται γρήγορα, το να καθόμαστε μαζί γύρω από

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από την διατροφή (eating) στην θρέψη (ΕΑΤΤing)

Οι κλασικές δίαιτες φαίνεται να αποτυγχάνουν: το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος επαναπροσλαμβάνουν τα κιλά τους μέσα σε 3-5 χρόνια (Gillian et al., 2014). Τα τελευταία χρόνια η έμφαση δίνεται σε μια πιο ολιστική προσέγγιση που επικεντρώνεται στη διατροφική συμπεριφορά και σε ψυχολογικούς παράγοντες. Η Πρόκληση της Παχυσαρκίας και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »