Έρικα Νταουτίδου, MSc

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ενσυνείδητης Διατροφής (Mindful Eating -MB-EAT- and Living Professional Training Program), από το Mindful Eating Training Institute. Έχει, επίσης, εκπαιδευτεί στην non-diet προσέγγιση στη διατροφή μέσω του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος “Πέρα από τα όρια της δίαιτας”, του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών.

Προσεγγίζει την υγεία με τρόπο συμπεριληπτικό που απευθύνεται σε άτομα ανεξαρτήτως σωματότυπου (Health at Every Size-HAES) και στοχεύει στην βελτίωση της σχέσης με την τροφή και το σώμα. Από το 2012 έως και σήμερα δραστηριοποιείται στο κομμάτι της εξατομικευμένης διατροφικής συμβουλευτικής. Από το 2024 διοργανώνει κύκλους ομαδικών βιωματικών εργαστηρίων με κεντρικό άξονα την ενσυνείδητη διατροφή και τη γευματική επίγνωση. Ταυτόχρονα, αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά όπως και στο προσωπικό της ιστότοπο (dietitiansbanquet.com) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφικών διαταραχών, mindful eating και του Health at Every Size κινήματος.

Πιστεύει η ενσυνείδητη διατροφή είναι η πλέον ταιριαστή διατροφική προσέγγιση για τον σύγχρονο άνθρωπο, που τα ερεθίσματα είναι αμέτρητα και η προσοχή μοιράζεται σε βαθμό που πολλές δραστηριότητες, όπως και αυτή του φαγητού, γίνονται ασυνείδητα και μηχανικά.

Υποστηρίζει πως η διατροφή είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αυτοφροντίδας, ενώ προτείνει έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής που περιλαμβάνει τροφές θρεπτικές και απολαυστικές.

“Τρέφεται” από το να μαγειρεύει για τους ανθρώπους που αγαπά. Δημιούργησε το @dietitians.banquet να μοιράζεται συνταγές και γνώση πάνω στην καλή τροφή. Εκτιμά και αναζητά πάντα την ποιοτική πρώτη ύλη. Είναι λάτρης του προζυμένιου ψωμιού και μια από πιο αγαπημένες βόλτες της, είναι αυτή στην λαϊκή αγορά!