“CONTACT” Mindful Dinner
Το Ελληνικό Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής διοργανώνει το πρώτο “mindful dinner”, σε συνεργασία με το Delio Food Hub και τον Χάρη Τζαννή, food editor & food collector.
“CONTACT” Mindful Dinner
– Μια Γαστρονομική Εμπειρία Ενσυνειδητότητας και Επαφής με τις Γεύσεις της Ελλάδας
Το Ελληνικό Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής εγκαινιάζει τη σειρά ενσυνείδητων γευμάτων του με το πρώτο “mindful dinner” με τίτλο CONTACT. Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία, οι καλεσμένοι θα συνδεθούν με την πρωταρχική ύλη, γευόμενοι –με ενσυνείδητο τρόπο– πιάτα που αφηγούνται τις ιστορίες των τόπων τους και αποκαλύπτουν τις γευστικές μνήμες της ελληνικής γης.
Η σειρά των mindful dinners προσκαλεί τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις, πιάτα που εμπνέονται από την κουλτούρα και τη βιωσιμότητα. Το μενού επτά σταδίων, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Χάρης Τζαννής σε συνεργασία με το Delio Food Hub, περιλαμβάνει περίπου 50 αυθεντικά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, επιλεγμένα με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση.
Ημερομηνία: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
Ώρα: 20:00
Τοποθεσία: Delio Food Hub, Ορλώφ 7, Κουκάκι, Αθήνα, 11741
Κόστος συμμετοχής: 50€/άτομο (μενού 7 πιάτων με συνοδευτικό κρασί) /15% έκπτωση για τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ενσυνείδητης Διατροφής.
Η συμμετοχή είναι αυστηρά με κρατήσεις λόγω περιορισμένων θέσεων. Ανάλογα με τη ζήτηση, υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματιστεί επιπλέον δείπνο την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 και το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Για κρατήσεις και πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής, στο welcome@elked.gr.
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να βιώσετε μια ενσυνείδητη γαστρονομική εμπειρία που τιμά τις ρίζες και την παράδοση της ελληνικής γεύσης.
Χάρης Τζαννής
Delio Food Hub – Metropolitan College
Ο Χάρης Τζαννής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Προγραμματισμό Ψηφιακών Πολυμέσων και κατέχει MBA στην Παραγωγή και Διαχείριση Ψηφιακού Περιεχομένου από το Παρίσι (2000). Στην επαγγελματική του πορεία συνδυάζει την τεχνολογία με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, και έχει συνεργαστεί με σημαντικές εταιρείες ψηφιακού περιεχομένου. Το 2003 ίδρυσε το «Άσπρη Λέξη της Ημέρας» και κυκλοφόρησε γλωσσικά λεξικά, ενώ το 2011, μαζί με τη Μαριάννα Καβρουλάκη, εξέδωσε το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό, «Η γλώσσα της γεύσης».
“Τα προϊόντα έχουν το κάθε ένα από μια μικρή ιστορία να διηγηθούν και εγώ βρίσκομαι εδώ για να ακούω και να μεταφέρω αυτές τις ιστορίες. Αν λοιπόν κάποιος αναζητά ελληνικά προϊόντα ποιότητας τότε το product of the day είναι ο σωστός τόπος.”
Το 2012 ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη στο portal Pathfinder.gr, όπου παρήγαγε διαδικτυακές εκπομπές για την ιστορία της γαστρονομίας. Συνεργάστηκε με το “The Food and Leisure Guide” (FNL-guide), παρουσιάζοντας εκπομπές όπως “The Chefs”, “The Bartenders” και “The Cocktails”.
Το 2017 ίδρυσε το site productoftheday.com, ενώ συνεργάζεται και με το Αθηνόραμα Umami, έχοντας λάβει πιστοποίηση ως Wine Expert και Sommelier. Το 2019 ίδρυσε το Delio Food Hub, μια πλατφόρμα διανομής προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών για ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Σήμερα, εκτός από τα Product of the Day και Delio Food Hub, διδάσκει «Επικοινωνία Τροφίμων» στο Metropolitan College, είναι εκπαιδευτής του INSETE, ενώ εξετάζει και προωθεί μοντέλα ανάπτυξης της γαστρονομίας και του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.