ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

30 - 31 Μάι 2025
Έληξε

ΩΡΑ

Ολοήμερη

Συμμετοχή του ΕλΚΕΔ στο Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού

Κάθε τόπος έχει μια ψυχή. Και η ψυχή της Ελλάδας μιλά μέσα από τις γεύσεις της.

Στις 30 & 31 Μαΐου, η Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Αθήνας φιλοξενεί το Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, ένα γεμάτο διήμερο αφιερωμένο στη γαστρονομική κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα και τις νέες διαδρομές που χαράζουν τη γεύση στο σήμερα και το αύριο.

Την πρώτη μέρα: Παρουσιάσεις, συζητήσεις και διασυνδέσεις στον συνεδριακό χώρο της Αγοράς Τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, της καινοτομίας και της σχέσης γαστρονομίας, τουρισμού, επιχειρηματικότητας.

Τη δεύτερη μέρα (31/5) στο Open Farm Agora: Γευσιγνωσία προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ, ιστορίες επιτυχίας, workshops για product storytelling & marketing, και μια ανοιχτή συζήτηση με φορείς που αλλάζουν τον χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας.

Το Ελληνικό Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής θα είναι εκεί στις 31 Μαΐου στις 13:00-14:30 για να συμμετέχει σε μια συζήτηση ανοιχτή σε όλους με τίτλο “Συλλογικότητα και γεύσεις με ταυτότητα: τα ελληνικά προϊόντα στο προσκήνιο μέσα από την δράση συλλογικών σχημάτων”. Έναν διάλογο που θα γινει με στόχο ένα πιο συνειδητό, βιώσιμο και ανθρώπινο γαστρονομικό μέλλον.

Ελάτε να συνομιλήσουμε, να γεύτουμε, να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε μαζί το νέο αφήγημα της ελληνικής γαστρονομίας: Ένα αφήγημα που να μην είναι μόνο νόστιμο. Αλλά και συνειδητό.

Το συνέδριο κορυφώνεται με ένα closing party-σύγχρονο συμπόσιο, που γιορτάζει τη σύνδεση ανθρώπων, ιδεών, γεύσεων και πολιτισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα του Plato’s Plate.

Είστε καλεσμένοι. Για να γνωρίσετε, να γευτείτε, να εμπνευστείτε, να συμμετέχετε.